Ruokapunkkarit mukana suomalaisessa kansainvälisessä tuotekehitystyössä

Suomalainen kesän hitti-tuote valtaa markkinoita maailmalla. Gusto de Finlandian toimitusjohtaja paljastaa liikeideansa: Otetaan kaksi mahtavaa suomalaista kasvia, yhdistetään ne teollisesti ja tehdään niistä broileria muistuttava trendikäs tuote. Herne + mansikka = Hermanni-nyhtömansikka. "Miksi syödä herneitä ja mansikoita sellaisenaan, kun ne voi syödä vaikkapa herkullisen pizzan täytteenä?”, sanoo iloinen toimitusjohtaja.

Entäs mitä ruokapunkkarit voivat kertoa projektin taustoista?

"Kuten kaikki tiedämme, niin herne ja mansikka ovat varsin ongelmallisia raaka-aineita. Nykypäivän lapset kun eivät enää pidä hernekeitosta ja kesän jälkeen kukaan ei jaksa enää syödä mansikoita. Tämä johtaa lapsilla riittämättömään proteiininsaantiin ja C-vitamiinin puutteeseen. Joten päätimme yhdistää proteiinin ja vitamiinin yhteen lihaa muistuttavaan raaka-aineeseen, joka on lasten makuun. Lapset kun pitävät broilerista ja harva lapsi voi vastustaa pizzaa. Moni lapsi on sitä paitsi raaoille mansikoille allerginen, mutta prosessointi poistaa tämänkin ongelman."

Hermanni-nyhtömansikka saatavana supermarketeissa kautta maan. Kehitteillä on myös kasvismakuinen Hermanni joka kehitetty vegaaneja silmälläpitäen.

nyhtomansikka