Kasvimaa kuntoon, osa 9: Kasvimaa versoo

Kasvimaa on nyt täynnä versoja, joten ajattelin ikuistaa tämän lyhyen hetken muutamilla kuvilla. Toivon mukaan nuo kasvit näyttävät parin viikon kuluttua aivan erilaisilta. Joukossa myös muutamia rakkaita ja vihattuja kotimaisia villejä kasveja, kuten nokkonen ja voikukka. Molemmat ovat aivan mahtavia ruokakasveja. Voikukasta blogissa löytyy täällä lyhyt vinkki ja nokkosesta lisää myöhemmin. Kesän paras nokkosresepti vielä tulossa.

Muutamat herkemmät kasvit ovat hieman kärsineet kylmistä öistä kun kasvihuonetta ei ole käytössä. Moringa oleifera, pari basilikaa ja munakoiso-taimi on kärsinyt eniten. Muuten näyttää varsin hyvältä. Olen parhaani mukaan yrittänyt peittää kaikki taimet harsolla. Tuholaisia ei vielä näy, paitsi vihuliaisia kotiloita, joita yritetään parhaan mukaan poimia pois ja hukuttaa etikkaan.

Herneet saatiin vihdoin myös laitettua. Nyt kasvimaasta puuttuu enää perunat, fenkoli, chili ja muutamat yrtit. Seuraavana vuorossa komposti-teen valmistus ja uuttaminen. Ilmapumppu vielä hieman hakusessa, kun perus akvaariopumppu ei teholtaan oikein riitä.

Kasvimaassa on tänäkin vuonna muutamia uusia tulokkaita moringa oleiferan lisäksi. Stevia, musta vadelma, spagettikurpitsa ja tulossa myös minulle aivan uusi peruna-valikoima. Aina pitää kokeilla jotain uutta, tuloksista viis...